Здравейте колеги ! От известно време имам проблем с паленето ( без значение дали е студен или топъл двигателя ). Трябва да въртя ключа повече,стартера върти, и запалва след 5 сек. Не винаги се появява,един път пали веднага,друг път трябва да въртя повечко. Акумулатора е на 3 седмици. Бях на диагностика - няма грешки, само предупреждение,че ламбда-сондата е мудна( била забила на бедна смес).Някой сблъсквал ли се е с този проблем ? Alfa 156, 2.0 TS
Известие
Collapse
No announcement yet.
156-ца пали трудно
Collapse
X
-
Може да е проблем със имобилайзер. На таблото има една жълта лампичка със ключе и надпис "CODE", която светва в началото и загаства по-късно, когато имобилайзера се разбере с ключа. Пробвай да запъртиш ключа на контакт, да изчакаш малко и после да понечиш да палиш. Гледай въпросната лампичка.Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)
-
Забравих да спомена - преди 2 месеца не можах да я запаля и лампичката с ключето светеше - ходих до Динекспрес и ми направиха преобучаване на ключа и компютъра - от тогава,след контакт,лампичката с ключето загася моментално,но проблема с паленето си остава( не винаги) .Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark`98
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеИзчакваш ли да изгасне и дюзичката?...
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеАз не чакам да изгасне и дюзичката, ама си пали. Очевидно, че има проблем, но както е в 90% от случаите - не може да се познае по нета. Трябва си сервиз и то качествен.
Естествено, че ще пали трудно. Ако така си свикнал да палиш - вече имаш натрупани грешки със Сигурност и трябва да отидеш на доктор да ти ги изтрият. Вервай ми!
Comment
Comment